Sarımsaklı yoğurtlu kızartma nasıl yapılır?

Kızarmış sebzelerin sarımsaklı yoğurtla buluştuğu bu tarif, Türk mutfağının en sevilen ve pratik mezelerinden biridir. Patlıcan, kabak ve biber gibi sebzelerin çıtırlığı, yoğurdun ferahlatıcı lezzetiyle birleşir.

19 Aralık 2025

Sarımsaklı Yoğurtlu Kızartma Nedir?


Sarımsaklı yoğurtlu kızartma, Türk mutfağının sevilen ve lezzetli mezelerinden biridir. Kızartılmış sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen bu nefis yemek, hem atıştırmalık olarak hem de ana yemeklerin yanında sunulabilir. Genellikle patlıcan, kabak ve biber gibi sebzeler kullanılır.

Malzemeler


- 2 adet patlıcan - 2 adet kabak - 1 adet yeşil biber - 1 adet kırmızı biber - 1 su bardağı yoğurt - 2-3 diş sarımsak - Tuz - Karabiber - Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlık Aşaması

  • İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve dilimleyin. Tuzlu su içerisinde 15-20 dakika bekletin. Bu işlem, patlıcanların acılığını alacaktır.
  • Kabakları yıkayın ve dilimleyin. Kabakları dilimledikten sonra tuzla harmanlayın ve bir süre bekletin.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri yıkayıp, ince ince doğrayın. Biberler, sebzelerin lezzetini artıracaktır.

Kızartma Aşaması

  • Bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın. Isınmış yağda patlıcanları (suyunu sıkıp) kızartmaya başlayın. Altın sarısı rengini aldıktan sonra servis tabağına alın.
  • Aynı yağda kabakları da kızartın. Kabaklar gevrek bir şekilde kızartılmalı.
  • Son olarak biberleri tavaya ekleyin ve kısa bir süre kızartmak için bırakın.

Sarımsaklı Yoğurdun Hazırlanışı

  • Bir kâsede yoğurdu alın ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyin. Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Yoğurdun kıvamının yoğun olması, sebzelerin üzerine daha iyi sürülmesini sağlar.

Servis Aşaması

- Kızarttığınız sebzeleri servis tabağına yerleştirin. - Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu güzelce dökün. - İsteğe bağlı olarak üzerini zeytinyağı veya pul biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sarımsaklı yoğurtlu kızartma, hem görselliği hem de lezzeti ile misafirlerinizi etkileyecek harika bir tariftir. Dilerseniz farklı sebzelerle de çeşitlendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;