Sarımsaklı tavuklu pilav nasıl yapılır?

Sarımsak ve tavuğun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu pilav, hem doyurucu hem de aromatik bir ana yemek alternatifidir. Pirinçlerin tane tane piştiği, tavuğun yumuşacık olduğu bu tarif, günlük öğünlerinizi şenlendirecek.

19 Aralık 2025
Sarımsaklı Tavuklu Pilav Tarifi

Sarımsaklı tavuklu pilav, hem lezzeti hem de besleyici özellikleri ile sofralarınızı zenginleştirecek enfes bir yemektir. İşte adım adım sarımsaklı tavuklu pilav yapımı için gerekli malzemeler ve tarif:

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet bütün tavuk (ya da tavuk butları)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük soğan
  • 4 su bardağı tavuk suyu (ya da su)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

1. Tavuk Hazırlığı: Tavuğunuzu iyice yıkayıp, parçalarına ayırın. Tavuğun derilerini isterseniz temizleyebilirsiniz. Daha sonra bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve her tarafını kızartın. Tavuklar altın rengi olana kadar pişirin.

2. Sebzeler: Tavuklar kızardıktan sonra, doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsakları tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

3. Pirinç: Pirinci önceden 15-20 dakika kadar ılık suda bekletip durulayın, ardından tencereye ekleyin. Pirinçlerin şeffaflaşmasına kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem, pilavın daha tane tane olmasını sağlar.

4. Tavuk Suyu: Tavuğun üzerine dökmek için tavuk suyunu hazır edin. Tavukları tencereden çıkararak, tavuk suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ekleyin. Tavuğu yeniden tencereye yerleştirin ve kaynamaya bırakın.

5. Pişirme: Su kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca kısık ateşte pişmeye bırakın. Sürenin sonunda, ocaktan aldıktan sonra kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.

6. Servis: Dinlenen tavuklu pilavı büyük bir servis kasesine alın. Tavuk parçalarını çıkararak, dilimleyip pilavın üzerine yerleştirin. İsterseniz üzerine taze yeşillik veya baharat serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun! Sarımsaklı tavuklu pilav, hem pratik hem de lezzetli bir yemek olup, misafir sofralarında da tercih edilebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;