Sarımsak, herkesin bildiği gibi doğal bir antibiyotiktir. Vücut için inanılmaz faydaları olan sarımsağı çoğu kişi kokusu nedeniyle tüketmekten kaçınır. Ancak bu kadar faydalı bir besinin kokusu nedeniyle tüketiminden asla vazgeçilmemelidir. Sarımsak kokusunu bazı alternatif yöntemlerle kolaylıkla giderebilirsiniz.
Maydanoz Çiğnemek:
Sarımsak tükettikten sonra kokusundan rahatsız olan kişiler birkaç dal maydanozu dal kısmı ile çiğnerse sarımsak kokusu ortadan kaybolacaktır. Maydanoz ağızda bir iki dakika çiğnendikten sonra yutulmamalıdır. Ardından bir bardak su içilerek sarımsak kokusu rahatlıkla giderilebilir.
Süt İçmek:
Sarımsak kokusuna karşı süt de iyi bir alternatiftir. Sarımsak tükettikten sonra bir kahve fincanı kadar süt içildiğinde süt sarımsak kokusunu alacaktır. Süt yutulmadan önce ağız içi iyice süt ile çalkalanmalıdır.
Karbonat:
Bir tatlı kaşığı kadar karbonat, bir çay bardağı su ile karıştırılır. Bu karışım, sarımsak kokusunu önlemek için ağız gargarası olarak kullanılabilir.
Tuzlu Su:
Tıpkı karbonatlı su gibi tuzlu suyla gargara yapıldığında sarımsak kokusu önlenecektir. Tuzlu su, ağızda fırçanın ulaşamadığı yerlere kadar ulaşarak kokuyu alacaktır.
Ekstra Yöntemler:
Sarımsak tükettikten sonra süt ya da maydanoz bulamayan kişiler için başka alternatifler de bulunmaktadır:- Naneli veya karanfilli sakız çiğnemek
- Dişleri fırçalamak
- Taze nane veya karanfil çiğnemek
Bu yöntemler de sarımsak kokusunu etkili bir şekilde azaltabilir. Sarımsak tüketiminden sonra bu basit ve doğal yöntemleri deneyerek rahatsız edici kokudan kolayca kurtulabilirsiniz.
|