Sarımsak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sarımsak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Çorbası

Sarımsak çorbası tarifine geçmeden önce, bu mucize bitkinin faydalarından bahsedelim. Sarımsak, insan vücudunda ilk olarak bağışıklık sistemine etki eder. Bu sayede grip, nezle gibi hastalıklardan korunmayı sağlar. Ayrıca enfeksiyonlara bağlı oluşan ya da oluşma ihtimali olan hastalıkları en aza indirir. Sarımsak, fiyat olarak en uygun gıdalardan biridir ve her manav ve markette kolayca bulunabilir. Yemeklerin tamamına katılıp tüketilen sarımsak, salatalarda ve çeşitli hamur işlerinde de kullanılabilir. Kokusunun ağır olması nedeniyle insanlar tüketiminden çekinseler de, gerekli önlemler alındıktan sonra koku problemi de çözülebilir. Pişirilmiş sarımsağın kokusu neredeyse hiç olmaz. Ancak çiğ tüketilen sarımsak için aynısı söylenemez. Bu şekilde tüketenler için karanfil çiğnemeleri önerilir. Özellikle çalışma hayatı içinde olanlar için cumartesi günleri tüketmeleri tavsiye edilebilir.

Sarımsak Çorbası Malzemeleri

  • 2 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sarımsak Çorbası Üzeri İçin

  • 2 su bardağı küp kızartılmış ekmek
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sarımsak Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazırlık aşamasına ilk olarak sarımsakları pişirmekle başlayalım. Sarımsakları alüminyum folyo içerisine az kekik ve sıvı yağ ilavesi ile koyalım ve iyice paket yapalım. Hazırlamış olduğumuz sarımsakları 200 derecelik fırında, sarımsaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan sarımsakları soğuttuktan sonra kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezelim. Püre haline getirmiş olduğumuz sarımsakları bir kenarda bekletirken, diğer taraftan tereyağı ve sıvı yağ ile kuru soğanı kavuralım ve üzerine unu ilave edelim. Unun kokusu gidene kadar kavurduktan sonra et suyunu ilave edelim. Et suyundan sonra kaynamaya yakın sarımsak püresini ilave edelim. Çorba piştiğinde karıştırıcı yardımı ile soğanları iyice parçalayalım. Bu işlemin ardından ayrı bir tavada tereyağı, sıvı yağ, kekik, karabiber ve tuzu renkleri çıkana kadar kavuralım. Sosu da hazırladıktan sonra çorbanın üzerine dökelim ve sunuma geçelim. Servis kabının içerisine çorbayı koyalım, üzerine küp kavrulmuş ekmekleri ilave edelim. Sarımsak Çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sarımsak çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir seçenektir. Ayrıca, sarımsak antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile bilinir, bu nedenle bu çorba aynı zamanda vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Sarımsak çorbasını daha da zenginleştirmek için üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilirsiniz. Çorba, kremalı yapısı ve yoğun sarımsak aroması ile sofralarınıza lezzet katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Siyah Sarımsak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Siyah Sarımsak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Saç Çıkarır mı?

Sarımsak Saç Çıkarır mı?

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak İksiri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak İksiri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Saça İyi Gelir  mi?

Sarımsak Saça İyi Gelir mi?