2 kişilik sarımsaklı köfte nasıl yapılır?
Sarımsak sevmeyenlerin bile bayılacağı, enfes aromasıyla sofraları şenlendirecek bir lezzet: sarımsaklı köfte. İki kişilik ideal ölçülerle hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de son derece doyurucu bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.
2 Kişilik Sarımsaklı Köfte Tarifi Sarımsaklı köfte, lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte 2 kişilik sarımsaklı köfte için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları: Malzemeler
Hazırlık Aşamaları 1. Bir karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, ufalanmış bayat ekmek, yumurta, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış maydanozu ekleyin. 2. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Karışımın homojen hale gelmesi için en az 5 dakika yoğurmanız önerilir. Bu işlem, köftenin daha lezzetli ve sıkı olmasını sağlar. 3. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin. Bu işlemi tüm harç bitene kadar devam ettirin. 4. Geniş bir tavada sıvı yağınızı ısıtın. Yağ kızdıktan sonra hazırladığınız köfteleri tavaya yerleştirin. 5. Köftelerin her iki tarafını da altın rengi oluncaya kadar pişirin. Genellikle her tarafı için 4-5 dakika yeterlidir. 6. Pişen köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın, fazla yağını çeksin. Servis Önerileri Sarımsaklı köfteleri sıcak olarak, yanında pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanına taze salata veya yoğurt eklemek de iyi bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?







.webp)






















.webp)




.webp)

