Sarımsaklı Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi
Malzemeler
- 300 gram makarna (dilediğiniz türde)
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- Maydanoz veya dereotu (isteğe bağlı, süslemek için)
Hazırlık Aşaması
- Öncelikle makarnayı bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Suya biraz tuz ekleyerek makarnayı haşlayın.
- Makarna haşlandığında, süzün ve soğuması için bir kenara alın.
- Ayrı bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsakları (sarımsakları rendeleyebilir veya dövebilirsiniz), zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın.
- Soğuyan makarnayı büyük bir salata kasesine koyun ve hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak sosun makarnaya iyice nüfuz etmesini sağlayın.
- Salatanızı servis için ruh halinize bağlı olarak maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Servis Önerisi
- Soğuk servis yapabileceğiniz bu salatayı, yanında taze bir yeşil salata ile sunabilirsiniz.
- Ayrıca, mangal veya fırında pişirilmiş et yemeklerinin yanında da harika bir eşlikçi olacaktır.
Afiyet Olsun!
|