Sarımsaklı kırmızı biber nasıl yapılır?

Kırmızı biberin tatlılığı ile sarımsağın keskin aromasının buluştuğu bu nefis meze, basit malzemelerle hazırlanan ancak sofralara şenlik katan bir lezzet. Fırında közlenmiş biberlerin zeytinyağlı sarımsak sosuyla buluşması, hem pratik hem de son derece çekici bir tarif sunuyor.

19 Aralık 2025

Sarımsaklı Kırmızı Biber Nedir?


Sarımsaklı kırmızı biber, Türkiye mutfağında oldukça yaygın olan ve lezzetiyle dikkat çeken bir mezedir. Genellikle kahvaltılarda, meze olarak veya et yemeklerinin yanında servis edilir. Kırmızı biberin zengin vitamin ve mineral içeriği, sarımsakla birleşerek hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık oluşturur.

Malzemeler

  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı: Bir tutam pul biber ya da nanenin bazı yaprakları

Hazırlık Aşamaları

1. Biberlerin Hazırlanması

Kırmızı biberleri yıkayın ve iyice kurulayın. Fırını 200 dereceye ısıtın. Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Biberleri fırın tepsisine yerleştirin.

2. Biberlerin Pişirilmesi

Biberleri fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Biberlerin dış kabukları közlenmiş bir görüntü almalı. Piştikten sonra biberleri fırından çıkarın ve biraz soğumalarını bekleyin.

3. Sarımsak Sosunun Hazırlanması

Bir tutam tuz ile birlikte sarımsakları ezin veya rendeleyin. Ancak istenirse sarımsakları doğrudan dilimleyebilirsiniz. Bir kaseye zeytinyağını dökün ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. İsteğe göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.

4. Biberlerin Sos ile Birleştirilmesi

Soğuyan biberlerin üzerine hazırladığınız sarımsak sosunu dökün. Biberleri sos ile iyice karıştırın ve her yerinin sosla kaplanmasını sağlayın. Eğer zamanınız varsa, biberleri en az 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirirseniz, lezzetleri birbirine daha iyi geçecektir.

5. Servis

Sarımsaklı kırmızı biberi servis tabağına alın. Üzerine isterseniz taze nane yaprakları veya pul biber serpebilirsiniz. Soğuk olarak, akşam yemeklerinde veya kahvaltılarda misafirlerinize sunabilirsiniz.

Sonuç

Sarımsaklı kırmızı biber, hem damak tadınıza hem de sağlığınıza hitap eden pratik bir mezedir. Çeşitli yemeklerinizin yanında hem lezzetli bir tamamlayıcı hem de göz alıcı bir sunum olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;