Yoğurtlu Sarımsaklı Semizotu Salatası Tarifi
Malzemeler
- 200 gram semizotu
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması
- İlk olarak semizotlarını seçip iyice yıkayın. Gerekirse sap kısımlarını kesip, yaprakları ayırın.
- Bir tencerede su kaynatarak, içerisine semizotlarını ekleyin ve 1-2 dakika haşlayın. Ardından sudan çıkarıp, soğuk suya koyarak şoklayın.
- Haşlanan semizotlarını süzerek, bir kenara alın.
- Ayrı bir kapta, yoğurdu koyun. İçerisine ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. İyice karıştırın.
- Haşlanan semizotlarını yoğurtlu karışıma ekleyin ve nazik bir şekilde karıştırarak tüm malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayın.
- Salatayı servis tabağına alarak üzerine isterseniz karabiber serpiştirip, zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Servis Önerileri
- Yoğurtlu sarımsaklı semizotu salatasını, ana yemeklerin yanında hafif bir yan yemek olarak servis edebilirsiniz.
- Aynı zamanda, diyet veya hafif öğünler için sağlıklı bir alternatif sunar.
- Salatanın üzerine ceviz veya fındık ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
|