Taze sarımsaklı lahmacun nasıl yapılır?

Taze sarımsağın o benzersiz aromasıyla zenginleşen bu lahmacun tarifi, geleneksel lezzeti evde kolayca yakalamanızı sağlıyor. Hamurunun dokusundan harcının kıvamına kadar her detay, misafirlerinizi veya ailenizi lezzet şöleniyle buluşturacak bir sonuç vaat ediyor.

19 Aralık 2025
Taze Sarımsaklı Lahmacun Tarifi

Taze sarımsaklı lahmacun, geleneksel Türkiye mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler

  • Hamur İçin:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Lahmacun Harcı İçin:
  • 300 gram kıyma (tercihen kuzu veya dana)
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kararbiber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Taze maydanoz (isteğe bağlı)
  • Tuz

Hamurun Hazırlanışı

1. Unu geniş bir kaseye alın, ortasına mayayı ve toz şekeri koyun. Su ekleyip karıştırın. 2. Tuz ve zeytinyağını ekleyin, yavaşça yoğurun. 3. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelene kadar 10-15 dakika yoğurun. 4. Hamuru bir bezle örtün ve 1 saat kadar sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.

Lahmacun Harcının Hazırlanışı

1. Soğanı ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. 2. Domatesleri küp küp doğrayın. 3. Taze sarımsakları da ince ince kıyın. 4. Kıyma, doğranmış sebzeler, pul biber, karabiber, nar ekşisi ve tuzu bir kapta karıştırın. 5. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Lahmacunun Hazırlanışı

1. Mayalanan hamurdan küçük bezeler alın ve unlu bir zeminde oklava ile ince yuvarlaklar açın. 2. Açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını eşit bir şekilde yayın. 3. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. 4. Lahmacunların kenarları altın rengi alana kadar pişmesi yeterli olacaktır.

Servis Önerileri

- Lahmacununuzu ince doğranmış yeşil biber, domates ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. - Yanında roka veya marul ile tercih edebilirsiniz. Taze sarımsaklı lahmacununuz hazır! Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;