Sarımsaklı yoğurtlu kabak kızartması nasıl yapılır?

Çıtır kabak dilimleri, sarımsağın keskin aromasıyla buluşan yoğun bir yoğurtla birleşerek, Türk mutfağının en sevilen ve ferahlatıcı mezelerinden birini oluşturur. Bu tarif, hem basit malzemelerle hazırlanan hem de her sofraya şık bir dokunuş katan pratik bir lezzet sunuyor.

19 Aralık 2025

Sarımsaklı Yoğurtlu Kabak Kızartması Nedir?


Sarımsaklı yoğurtlu kabak kızartması, Türk mutfağının sevilen meze ve ara sıcaklarından biridir. Kabakların çıtır çıtır kızartılıp, üzerine sarımsaklı yoğurt eklenmesiyle hazırlanan bu lezzet, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunar. Özellikle yaz aylarında taze kabakların bol bulunduğu dönemlerde sıklıkla yapılır.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • Tuz (isteseniz)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)
  • Kıymetli bir tat için isteğe bağlı olarak nane veya pul biber (süslemek için)

Hazırlık Aşaması

  • Öncelikle kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesin. Ardından kabakları dilimleyin. İnce dilimler, daha çıtır bir sonuç verecektir.
  • Bir kasede yumurtaları çırpın. Başka bir kasede ise unu ve istediğiniz miktarda tuzu karıştırın.
  • Kabak dilimlerini önce yumurtaya, ardından una bulayın. Böylelikle dış kısmının çıtır olmasını sağlayacaksınız.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve kızdırın. Yağ tamamen ısındıktan sonra kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde tavaya dizin.
  • Kabakları her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Sarımsaklı Yoğurt Hazırlığı

  • Bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, kızaran kabakların üzerine dökün.

Süsleme ve Servis

  • Arzuya göre yoğurtlu kabak kızartmasının üzerine pul biber veya nane serpebilirsiniz.
  • Bu lezzetli meze veya ara sıcak, özellikle soğuk ve yanında roka veya marul gibi yeşilliklerle servis edildiğinde daha da lezzetli hale gelir.

Sarımsaklı yoğurtlu kabak kızartması, leziz ve pratik bir tarif olup, misafirlerinize sunduğunuzda herkesin beğenisini kazanacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;