Sarılımlıklı yoğurtlu dövme çorbasını yapmayı düşündüğümde, ilk olarak malzemelerin nasıl bir araya geleceği üzerine meraklandım. Dökme buğdayı önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltacağını bilmek çok faydalı. Sarımsak ve soğanın kavrulması aşaması da oldukça dikkat çekici. Acaba o kavrulmuş sarımsakların ve soğanın çorbanın aromasına katkısı ne kadar büyük olur? Yoğurt, yumurta ve un karışımını kaynayan çorbaya eklerken dikkatli olmak gerektiği belirtilmiş, bu aşamada gerçekten yoğurdun kesilmemesi için ne kadar özen göstermek gerekiyor? Son olarak, sıcak servis edilen bu çorbanın üzerine gezdirilen kızdırılmış tereyağı veya zeytinyağının lezzeti nasıl bir fark yaratır? Denemeye değer gibi görünüyor!
Sarılımlıklı yoğurtlu dövme çorbasını yapmayı düşündüğümde, ilk olarak malzemelerin nasıl bir araya geleceği üzerine meraklandım. Dökme buğdayı önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltacağını bilmek çok faydalı. Sarımsak ve soğanın kavrulması aşaması da oldukça dikkat çekici. Acaba o kavrulmuş sarımsakların ve soğanın çorbanın aromasına katkısı ne kadar büyük olur? Yoğurt, yumurta ve un karışımını kaynayan çorbaya eklerken dikkatli olmak gerektiği belirtilmiş, bu aşamada gerçekten yoğurdun kesilmemesi için ne kadar özen göstermek gerekiyor? Son olarak, sıcak servis edilen bu çorbanın üzerine gezdirilen kızdırılmış tereyağı veya zeytinyağının lezzeti nasıl bir fark yaratır? Denemeye değer gibi görünüyor!
Cevap yaz