Fırında sarımsak kebabı nasıl yapılır?

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir et yemeği hazırlamak için fırında sarımsak kebabı mükemmel bir seçim. Marinasyon sürecinden pişirme tekniğine kadar her adım, bu özel lezzetin sırrını oluşturuyor.

19 Aralık 2025
Fırında Sarımsak Kebabı Tarifi

Fırında sarımsak kebabı, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir lezzet sunan harika bir yemektir. Özellikle et severlerin beğeneceği bu yemek, evde kolayca hazırlanabilir. İşte fırında sarımsak kebabı yapmanın detayları:

Malzemeler

  • 500 gram kuzu veya dana eti (şeklinde doğranmış)
  • 8-10 diş sarımsak
  • 2 adet soğan (iri doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 3 adet domates (doğranmış)

Hazırlık Aşaması

  • İlk olarak, eti bir kaba alın ve üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırarak etin baharatlarla harmanlanmasını sağlayın.
  • Etleri buzdolabında en az 1 saat marinat olması için bekletin. Mümkünse, bir gece önceden hazırlayıp bekletmek, lezzetin artmasına yardımcı olur.
  • Marinasyon süresi tamamlandıktan sonra, fırın tepsisini alın ve zeminine doğranmış soğanları serin. Üzerine sarımsakları ve yeşil biberleri yerleştirin.
  • Hazırladığınız etleri sebzelerin üzerine yerleştirin. Son olarak, doğranmış domatesleri de etlerin üzerine serpiştirin.

Pişirme Aşaması

  • Fırını 180°C'ye (356°F) önceden ısıtın.
  • Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak, fırına verin. Bu şekilde etler suyunu salıp daha yumuşak olmasını sağlayın.
  • Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin, ardından folyoyu çıkarıp, üzerinin iyice kızarması için 15-20 dakika daha pişirin.
  • Etler tamamen piştikten sonra fırından alın ve dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi, etin daha lezzetli olmasını sağlar.

Servis Önerisi

  • Fırında sarımsak kebabını sıcak olarak, pilav veya patates püresi ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Ayrıca yanında taze salata veya yoğurt ile de sunum yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Beyaz Saçlara Sarımsak
Beyaz Saçlara Sarımsak
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
Feridun Kunak Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
İbrahim Saraçoğlu Limon Sarımsak Kürü
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Sarımsak Saç Çıkarır mı?
Dökülen Saçlara Sarımsak
Dökülen Saçlara Sarımsak
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Sabunu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü
Kastamonu Sarımsak
Kastamonu Sarımsak
;