{ "title": "Yeşil Sarımsak", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/yesil-sarimsak-5251.jpg", "date": "20.01.2024 07:47:52", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Yeşil sarımsak, hemen hemen her yemekte tükettiğimiz bir bitkidir. İlk olarak yeşil olarak çıkar fakat ellenmediği zaman baş bağlar ve kökü kullanılır. Genellikle yeşil yapraklarından çok kökü kullanılır. Keskin, kokulu ve acı bir tadı vardır. Çok lezzetli bir tadı vardır. Sağlık açısından oldukça yararlıdır. Her yemekte neredeyse kullanılır ve yemeklere lezzet vermektedir. Yeşil sarımsak pırasa ile akrabadır. Ülkemizde her bölgede yetiştirilir. Çok şifalıdır ve ilaç tedavisinde de kullanılmaktadır. Çok fazla kullanıldığı zaman gaz, ishal, mide rahatsızlığına, kötü vücut ve ağız kokusuna neden olmaktadır.

Sarımsağın faydaları nelerdir?
" } ] }