{ "title": "Siyah Sarımsak", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/siyah-sarimsak-3336.png", "date": "20.01.2024 02:11:59", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Siyah sarımsak, Bildiğimiz normal beyaz sarımsak bir aylık bir süre zarfında belirli bir nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutulur. Bu fermantasyon sonrasında beyaz olan sarımsağın rengi siyaha döner ve siyah sarımsak olur. Asya mutfağında çok sık kullanılan siyah sarımsak Avrupa mutfağında da kullanılmaya başlamıştır. Henüz hakkında araştırma yapılmamış olmasına rağmen siyah sarımsağın normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söyleniyor. Siyah sarımsak tüketmek kolaydır. Tadı kurutulmuş meyve gibidir. Daha şekerli ve tütsülenmiş gibi bir tada sahiptir. Siyah sarımsak beyaz sarımsağın aksine yendikten sonra ağız kokusuna da neden olmaz.