{ "title": "Sarımsak Zayıflatırmı", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-zayiflatirmi-6318.jpg", "date": "19.01.2024 02:25:09", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Sarımsak zayıflatır mı sorusu kilo problemi olan ve bununla baş etmeye çalışan insanların cevabını merak ettiği sorulardan birisidir. Sarımsak ağız kokusu ve tadı dolayısıyla gün içinde çok sık tüketilmeyen bir besindir. Belli başlı tüketim şekilleri genellikle yemek içinde olur. Tek başına tercih edilmediği için zayıflamak isteyenlerin diyet listesinde bulunmaz. Buna rağmen sarımsak zayıflatır mı sorusuna verilebilecek cevap olumludur.

Sarımsak metabolizmayı hızlandırır ve kalbin ritmini düzenler. Bu da çok hızlı kalori yakmanızı sağlayan sarımsak yararlarından biridir. Ayrıca vücuttan toksinleri atmaya ve cildi yenilemeye yardımcı olur. Bu sayede cilt gözenekleri açılır ve spor sırasında daha kolay ve hızlı terlersiniz. Terleyerek kilo kaybetme sürecini hızlandırırsınız.

Sarımsak zayıflatır mı merak edenler için sarımsağın besin ve enerji değerlerini bilmekte fayda vardır. Ortalama olarak 10 gram bir sarımsak için (2 diş) kalori değeri 14.9'dur. Kolesterol hiç yoktur. Ağırlığına oranla yüksek miktarda protein, potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Bu yüzden enerjinizi yükseltir ve yorulmanızı geciktirerek kilo vermenize yardımcı olur. C vitamini oldukça fazladır ve antioksidan özelliği ile genç kalmanızı sağlar. Bu da vücudun daha hızlı çalışması anlamına gelir. Yağ oranı ise 10 gram için 0.005 kadar düşüktür.

Sarımsak ile zayıflamak isteyenler sebze ağırlıklı beslenmeye ek olarak sarımsak suyu tüketebilir. Ayrıca yoğurt içine havanda ezilmiş sarımsakları eklerseniz çok lezzetli bir şekilde zayıflamış olursunuz. Cacık da bu tarifin türlerinden birisidir. Sarımsağı çiğ olarak tüketmek besin değerlerinin korunmasına yardımcı olur. Sucuk ve sarımsak tozu gibi endüstriyel ürünlerin.

Sarımsak ile zayıflama planı yapanlar sebze ağırlıklı beslenmeye ek olarak sarımsak suyu tüketebilir. Ayrıca yoğurt içine havanda ezilmiş sarımsakları eklerseniz çok lezzetli bir şekilde zayıflamış olursunuz. Cacık da bu tarifin türlerinden birisidir. Sarımsağı çiğ olarak tüketmek besin değerlerinin korunmasına yardımcı olur. Sucuk ve sarımsak tozu gibi endüstriyel ürünlerin içindeki sarımsak işlendiği için zayıflatma özelliğini kısmen veya tamamen kaybedebilir. Ek olarak yemeklere eklediğiniz sarımsağın kalın ve mümkünse diş diş tüketilmesi daha yararlı olur.
" } ] }