{ "title": "Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-yagi-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 00:40:49", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Sarımsak yağı nasıl yapılır?

Sarımsağın insan sağlığına olan faydalarını bilmeyen yoktur. Türk mutfağında ise sarımsağın girmediği yemek çok azdır. Bu kadar çok sevdiğimiz ve kullandığımız sarımsağı soyup kıyıp hazırlama derdinden bizi kurtaracak ve sarımsağın lezzetini ve faydalarını kat kat artıran bir sostur aslında sarımsak yağı. Salatalarda, çorbalarda, sulu yemeklerde ve her türlü et yemeğinde kullanabileceğiniz gibi, özellikle cilt ve saçlarınızla ilgili sorunlarda ve diğer bazı sağlık sorunlarının önlenmesinde ve tedavisinde kullanabilirsiniz.

Sarımsak yağı hazırlamak için gerekli malzemeler
Sarımsak yağı nasıl yapılır?

Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyarak, bıçağın yan tarafı ile bastırarak eziyoruz. Daha sonra ezdiğimiz sarımsakları kavanoza dolduruyoruz. Ardından üzerine sızma zeytinyağını ekleyip, güneş gören bir camın önüne koyuyoruz. Arada bir kavanozu açıp tahta kaşık ile karıştırıyoruz. 15. 20 gün bekledikten sonra, sarımsak yağı hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Sarımsak yağının faydaları nelerdir?
" } ] }