{ "title": "Sarımsak Üretimi", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-uretimi-8446.jpg", "date": "21.01.2024 13:42:40", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Sarımsak üretimi, sarımsak üretimi Türkiye'de özellikle Kastamonu, Amasya ve Tokat'ta yetişir. Bunun sebebi ise iklim şartlarıdır. Sarımsak yüzyıllardır hem Türkiye hem de tüm dünyada tüketilen sofraların olmazsa olmaz bir yiyeceğidir. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilir. Ayrıca sarımsak birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Sarımsağın yetişmesi için germanyum ve selenyum bakımından zengin toprağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle de Türkiye'de en çok üretim yapılan yer Kastamonu'nun Taşköprü ilçesidir.