{ "title": "Sarımsak Suyu", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-suyu.gif", "date": "20.01.2024 03:49:16", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sarımsak suyu, sarımsak şifa dağıtan mucizevi bitkiler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından sağladığı yararlar nedeni ile birçok alanda alternatif olarak kullanılmaktadır. Sarımsak suyu ev ortamında kolaylıkla hazırlanarak, sağlık için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Sarımsak Suyu Nasıl Yapılır?

Sarımsak suyu için ilk önce 1 avuç kadar sarımsağın kabuğu soyulur. 1 su bardağı su cezveye alınarak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Su ilk sıcaklığını attıktan sonra 1 avuç kadar sarımsak kabuğu ılıyan suyun içine ilave edilir. Yaklaşık 8-10 dakika dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra sarımsak suyu içmek için hazır hale gelmiş demektir. Günde 4 su bardağı kadar sarımsak suyu tüketilebilir. Bu nedenle verilen ölçüler dört kat arttırılarak hazırlanabilir. Hazırlanan su buzdolabında ağzı kapalı bir şişede muhafaza edilebilir. Sarımsak çayı asla sıcak olarak içilmemelidir. Hatta ılık bile olmamalı tamamen soğuk olmalıdır.

Sarımsak çayını kadınlar herhangi bir ayın 20'sinden 30'una kadar erkekler ise ayın 10'undan 20'sine kadar içmelidir. Bu şekilde düzenli olarak içildiğinde vücut için sağladığı yararlar kısa sürede gözle görünür şekilde fark edilecektir. Sarımsak suyunu özellikle saç, cilt ve vücuttaki zararlı organizmalar üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücudu birçok hastalığa karşı koruyucudur.

Sarımsak Suyunun Faydaları Nelerdir?
" } ] }