{ "title": "Sarımsak Sütü", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-sutu.gif", "date": "20.01.2024 17:32:00", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sarımsak sütü, sarımsak mutfakların vazgeçilmezi olan bir elemanındır. Doğal bir antibiyotik olan arımsak birçok hastalığa karşı faydalı olmakla birlikte özellikle saç sağlığı için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Birçok kullanım şekli olan sarımsağı tüketmenin en lezzetli yollarından biri sarımsak sütüdür. Sarımsak sütü sarımsağın tek başına sağladığı bütün faydalarından yararlanmak için tüketilebilir. Sarımsak sütü, akne tedavisi, soğuk algınlığı ve soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklar, zatürre, kalp sağlığı, kireçlenme ve anne sütünü arttırmak için tüketilebilir.

Özellikle grip başlangıcı olan kişilerde sarımsak sütü gribin belirtilerini ortadan kaldırıcı etki yaratır. Aynı şekilde düzenli aralıklar ile sarımsak sütü tüketmek akne ve sivilce tedavisi üzerinde etkili olur.

Sarımsak sütü anne sütünü arttırıcı olarak kullanılabilecek en doğal ve faydalı ürünlerden birdir. Doğum yapıldıktan hemen sonra sarımsak sütü kürüne başlanırsa anne sütü büyük ölçüde artacaktır.

Sarımsak sütü zatürre tedavisinde de kullanılabilecek etkili reçetelerden biridir. Çocuk ve büyüklerde oluşabilecek zatürre hastalığına sarımsak sütü ile ek tedavi uygulanabilir. Bu sayede hastalığın iyileşme süreci kısaltılır.

Sarımsak Sütü Nasıl Yapılır?
Hazırlanışı: Sarımsakların kabuğu soyulduktan sonra iyice dövülerek 1 bardak sütün içine eklenir. Karışım iyice pişene kadar kısık ocakta kaynatılır. Karışım piştikten sonra içine kuru üzüm, zerdeçal ve toz biber eklenip bir iki taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Karışım bir süre soğutulduktan sonra blenderden geçirilerek püre yapılır. Sarımsak sütü artık içmek için hazır.
" } ] }