{ "title": "Sarımsak Sosu", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-sosu-5682.jpg", "date": "20.01.2024 06:49:16", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Sarımsak sosu; birçok yemek eşliğinde veya patates kızartmaları ile tüketilmektedir. Kavanoz içerisinde güneş almayan yerlerde saklanmalıdır. 1 haftaya kadar dayanabilen bir sostur fakat çok fazla bekletilirse zehirlenmelere neden olabilmektedir. Bunun için taze olarak tüketilmesinde fayda vardır. Sizde sarımsak sosunu kendi ellerinizle kendi mutfağınızda yapmak istiyorsanız işte tarifi. Gönül rahatlığı ile aklınızda soru işaretleri olmadan tüketmek isteğinde olduğunuz sarımsak sosu vereceğimiz bu tarif ile çok daha lezzetli olacaktır. Sarımsak sosunu mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sarımsak sosu yapmak için gerekli olan malzemeler
Sarımsak sosu nasıl yapılır?

Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyun. Sarımsakları havan içerisine koyarak içine biraz tuz atıp havanda iyice dövün. Dövülerek iyice ezilen sarımsağı zeytinyağı ile mutfak robotuna konularak iyice karıştırılır. Mutfak robotu içine limon suyunu ekleyin. Karabiberi de ilave ettikten sonra tekrar iyice karıştırın. Son olarak yumurtayı da karışım içerisine kırarak beyaz bir renk alana kadar çırpın. Malzemeler köpürene kadar çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler eklendikten sonra karışım ne kadar çırpılırsa ve köpürürse sarımsak sosu o kadar lezzetli olur. Yapılan sarımsak sosunu kavanoz içerisine alarak serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.
" } ] }