{ "title": "Sarımsak Nasıl Tüketilmeli", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-nasil-tuketilmeli.gif", "date": "20.01.2024 10:30:56", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Sarımsak nasıl tüketilmeli konusunda her kafadan bir ses çıktığını görebilirsiniz. Ancak sarımsak tüketirken dikkatli olunmadığında ya da aşırı tüketim gerçekleştirmeniz söz konusu olabileceğinden faydasından çok zararını görebilirsiniz. Sürekli olarak televizyonlarda, gazetelerde ve internette sarımsağın pek çok hastalık için antibiyotik olarak değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak kullanım sırasında yapılan yanlışlar sebebi ile beklediğiniz olumlu etkileri görmek bir yana aşırı tüketim sebebi ile başta mide sorunları olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilen sarımsak tablet olarak da kullanılabilmektedir. Sarımsaktan en fazla faydayı görebilmek için en iyi yolun çiğnenerek yenmesi olduğunu bilim adamlarından duyabilirsiniz. Bu bakımdan evde yemeklerinizde bir diş sarımsak tüketebileceğiniz gibi cacık gibi yiyeceklerinizin içerisine de doğrayabilirsiniz. Sarımsağı tüketirken özellikle bıçak değdiğinde ya da ezilmesi söz konusu olduğunda besin değerlerinin kaybolmaması için hemen tüketilmesi daha doğru olacaktır.

Her ne kadar insanlar sarımsağın tüketilmesinin ne kadar faydalı olduğunu biliyor olsa da kokusu sebebi ile pek çok kişi tüketmekten kaçınabiliyor. Ancak kokusunu duymamak için insanların pişirmek suretiyle sarımsak kokusundan kurtulduğunu da görebilmek mümkün. Ancak pişirme sırasında sarımsakta bulunan ve antibiyotik özelliği katan allicin adlı maddenin bozulması söz konusu olacağından bu şekilde tüketimin faydalı olmayacağını söyleyebiliriz. Son yıllarda sarımsak çayı da meşhur olsa da sarımsak nasıl tüketilmeli dediğimizde tüm faydalarından yararlanmak için sarımsağı salatalık yer gibi çiğ ve bıçak değmeden yemek çok daha doğru olacaktır.
" } ] }