{ "title": "Sarımsak Nasıl Saklanır", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-nasil-saklanir.gif", "date": "19.01.2024 10:35:23", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Sarımsak nasıl saklanır, Alliaceae familyasından olan, Allium cinsinden olan soğanlı bir bitki türüdür. 25-100 cm arasında boy atar. Toprak altındaki soğanın da yapraklarında, saplarında kokulu bir yağ bulunur.

Sarımsak senelik bir bitkidir. Sarımsağın en kalitelisi, selenyum ve germanyum bakımından zengin topraklarda yetişen sarımsaktır. Ülkemizde sarımsak üretiminin en çok yapıldığı yer Kastamonu ilinin, Taşköprü ilçesidir. Taşköprü sarımsağının tadı ve kokusu keskin, raf ömrü uzundur. Sarımsağın, çiğ halde ya da yağının, mikroorganizmalar üzerinde antibiyotik etkisi olduğu, antifungal, antiviral, antiparazitik, antiprotozoon ve antibakteriyel özellikleri vardır. Bunun yanında antiseptik işlevi, nezle, grip, astım rahatsızlıklarına, ses kısıklığı, bademcik, öksürük, bronşit, romatizma ve eklem enfeksiyonlarına, yara ve çıbanlara, saç dökülmesine, kan şekeri ve tansiyon düşmesine, damar tıkanıklarına, kolesterol seviyesini düzenlemesi gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Sarımsağın Saklanma Yöntemleri, bu kadar hastalığa faydası olan sarımsağın saklanması da hiç kolay değildir. Öncelikle alınan sarımsak kaliteli olmalıdır. Sarımsak soğuktan ve sıcaktan çok fazla etkilenir bu yüzden bu yüzden sarımsağı pişirip ya da dondurup saklanamaz. Sarımsağın en iyi saklanma yöntemi uzun sapları ile satın alınıp onları üçer üçer örgü yapıp serin, havadar ve ışık almayan bir yerde asılı tutulmamalıdır. Sarımsağın en büyük düşmanı nemdir bu yüzden sarımsağı nemden korumak gerekir. Eğer bu yöntemi yapamazsanız, sarımsağı saklamanın diğer bu yöntemi ise zeytinyağında bekletmektir. Bunun yanında sarımsak saklamanın başka pratik yolları da şunlardır;
" } ] }