{ "title": "Sarımsak Kebabı", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-kebabi-3212.jpg", "date": "19.01.2024 06:19:20", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Sarımsak Kebabı, Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap taze sarımsak kullanılarak yapılmaktadır. Ancak mevsimi dışında sarımsağı derin dondurucuda saklanarak o sarımsak ile kebap yapılabilir. Sarımsak kebabı kebap bakımından oldukça zengin olan Gaziantep yöresinde hemen, hemen her şey ile kebap yapılmaktadır. Sarımsak kebabı yağlı kıyma kullanılarak yapılmaktadır. Oldukça lezzetli bir kebap türüdür. Eğer farklı bir kebap tarifi yapmak istiyor iseniz kesinlikle bu kebap tarifini yapmayı deneyin. Kebap severler için gerçekten de leziz bir kebap tarifidir. Sarımsak severler içinde müthiş bir tariftir.

Sarımsak Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Farklı ama oldukça lezzetli olan bu kebap tarifini yapmak için öncelikle kıyma derin bir karıştırma kabı içine alınır tuz ile karabiber ile iyice yoğurulur. Yoğurduktan sonra karışımdan küçük, küçük köfteler yapılır. Daha sonra kebap için kullanacağınız sarımsaklar kabukları ile ortadan ikiye kesilerek ızgara biçiminde bir köfte bir sarımsak olacak şekilde şişe dizilir. Yapılan kebap bir tepsi içine konulur. Üstüne de sulandırmış olduğunuz nar ekşisi gezdirilerek ateş üzerinde tam on beş dakika daha tutulur. Enfes sarımsak kebabı hazır sıcak, sıcak yanında pide ve ayran ile servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }