{ "title": "Sarımsak Çorbası", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-corbasi.gif", "date": "22.01.2024 00:50:58", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sarımsak Çorbası, tarifine geçmeden önce biraz bu mucize bitkinin faydalarından bahsedelim. Sarımsak insan vücudunda ilk olarak bağışıklık sistemine etki ediyor. Bu da başta grip, nezle, ortalık hastalıklarının tamamından korunmayı sağlıyor. Aynı zamanda enfeksiyona bağlı oluşan ya da oluşma ihtimali olan hastalıkları en aza indiriyor. Fiyat olarak en uygun gıdalardan birisi olan sarımsağı her manav ve markette bulmakta çok kolay. Yemeklerin tamamına katılıp tüketilen sarımsak, salatalarda ve çeşitli hamur işlerinde de kullanılabiliyor. Kokusunun ağır olması nedeni ile insanlar tüketiminden korksalar da aslında gerekli önlemler alındıktan sonra koku problemi de çözülmüş oluyor. Pişirilmiş sarımsağın kokusu neredeyse hiç olmuyor. Fakat çiğ tüketilen de aynı şey söylenemez. Bu şekilde tüketenler için de tavsiyemiz karanfil çiğnemeleri olacaktır. Özellikle çalışma hayatı içerisinde olanlar için ise cumartesi günleri tüketmelerini önerebiliriz.

Sarımsak Çorbası Malzemeleri
Sarımsak Çorbası Üzeri için
Sarımsak Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazırlık aşamasına ilk olarak sarımsakları pişirmekle başlayalım. Sarımsakları alüminyum folyo içerisine az kekik ve sıvı yağ ilavesi ile koyalım ve iyice paket yapalım. Hazırlamış olduğumuz sarımsakları 200 derecelik fırında, sarımsaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan sarımsakları soğuttuktan sonra kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezelim. Püre haline getirmiş olduğumuz sarımsaklar bir kenarda beklerken, diğer taraftan tereyağı ve sıvı yağlar ile kuru soğanı kavuralım ve üzerine unu ilave edelim. Unun kokusu gidene kadar kavurduktan sonra et suyunu ilave edelim. Et suyundan sonra kaynamaya yakın sarımsak püresini ilave edelim. Çorba piştiğinde karıştırıcı yardımı ile soğanları iyice parçalayalım. Bu işlemin ardından ayrı bir tavada tereyağı, sıvı yağ, kekik, karabiber ve tuzu renkleri çıkana kadar kavuralım. Sosu da hazırladıktan sonra çorbanın üzerine dökelim ve sunuma geçelim. Servis kabının içerisine çorbayı koyalım üzerine küp kavrulmuş ekmekleri ilave edelim. Sarımsak Çorbası Hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }