{ "title": "Sarımsak Çayının Faydaları", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-cayinin-faydalari(1).gif", "date": "19.01.2024 05:29:08", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Sarımsak çayının faydaları, sarımsak her yemeğin içerisine yakışan bir bitkidir. Kokusundan dolayı genelde ikinci planda tutulsa da sağlık açısından çok faydası vardır. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz sarımsak çayı genel sağlık açısından hafife alınmayacak kadar çok faydalar sunmaktadır. Özellikle beyin ve kalp sağlığı açısından kişilere sağlıklı bir yaşam sunan sarımsak çayı birçok hastalığın tedavisinde tercih edilebilir. Antibiyotik özelliği olan sarımsak iyi bir antioksidandır. Uzmanlar kolesterol olan, yüksek tansiyondan şikâyetçi olan ve şeker hastalığı ile mücadele eden kişilerin sarımsak çayını günde bir su bardağı ölçüsünde tüketmelerini önermektedir.

Eski zamanlarda Sümerler sarımsak bitkisini ilaç kullanıp faydasından yararlandıkları bilinmektedir. Dünyanın pek çok yerinde vücut bakımı ve genel sağlık için sarımsak kullanılmaktadır. Sarımsak çayı diyeti ile kişilerin fazla kilolarından kurtulmaları mümkündür. Son zamanlarda oldukça popüler olan sarımsak çayı Angelina Jolie'nin uygulaması ile bir kez daha adını duyurmuştur. Ünlü sanatçı sarımsak çayı ile kısa sürede hızlı kilo verdiğini açıklayıp, kilo sorunu olan herkesin sarımsak çayını tüketmesi gerektiğini yeğlemiştir. Türkiye'de ise sarımsak çayı Dr. Ender Saraç tarafından tavsiye edilmektedir. Ender saraç sadece kilo sorunu olan kişilerin değil, sağlıklı yaşamak ve vücudun ihtiyacı olan mineral+vitamin gereksinimini karşılamak içinde sarımsak çayının tercih edilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır

Bir kupa bardağı sarımsak çayı hazırlamak için öncelikle ihtiyaç olan şey büyük bir diş sarımsak, üç parça zencefil, iki damla veya 1 şeker kaşığı limon suyu ve normal su olacaktır. Sıcak suyu kaynama noktasını getirin ve kupa bardağının içerisine ilave edin. Üzerine kabukları soyulmuş bir diş sarımsağı, üç parça zencefili, limon suyunu ve sıcak suyu ilave edin ve demlenmesi için yaklaşık 6-7 dakika bekletin. Eğer kokusundan çok rahatsız olmuyor iseniz sarımsağı bardağın ölçüsünde su ile içerisine diğer malzemeleri de bir pişirme kabına alın ve karışımı bir taşım kaynatabilirsiniz. Sarımsak bir tık kaynayınca kokusunu dışarı verebiliyor. Çalışan biri iseniz sarımsağı kaynatmadan da çayını hazırlayabilirsiniz. Demleme süresinin ardından çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz.
" } ] }