{ "title": "Sarımsak Antibiyotik", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-antibiyotik-7398.jpg", "date": "20.01.2024 05:02:18", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Sarımsak Antibiyotik: Bakara Suresi-61. Ayetinde mealen; Hani siz, “Ey Musa, biz (Her zaman için, kudret helvası, bıldırcın eti) yemeği yemeye katlanamayız. Rabbine dua et toprağın yetiştirdiği sebze, acur, sarımsak, soğan ve mercimek versin” demiştiniz. ”

\"Sarımsak yiyip, onunla tedavi olunuz. Çünkü sarımsak yetmiş derde devadır. ” (Hadisi şerif)

Hem Kuranı kerimde hem de hadislerde zikredilen sarımsak, soğanlı bir bitkidir. Soğan ve pırasa ile aynı familyadandır. Anavatanı Türkistan'dır.

Sarımsak Bileşimi: Sarımsak yüzde 84,09 su, yüzde 13,38 organik madde, yüzde 1,53 inorganik madde içerir. 100 gr sarımsak içeriğinde 13,4 mg fosfor, 38 mg kalsiyum, 1,4 mg demir, 0,2 mg, B1 vitamini, 0,8 mg B2 vitamini, 9 mg C vitamini ve 0,6 mg niasin vardır. Ayrıca, 40'tan çok kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, germanyum, çinko, selenyum, A, E vitaminleri bulunur.

Sarımsağın etkin maddesi Allin'dir. Allin alındıktan sonra enzimaltik olaylar ile “Allicin” olarak vücut tarafından değiştirilir. Bu maddenin insan vücudu için oksitleyici etkisi vardır. Sarımsağa özel kokusunu ve lezzetini veren, taşıdığı bu kükürtlü olan uçucu yağdır. (Allicin) Sarımsak veba, kolera gibi salgın hastalıklar için antiseptik olarak kullanılmıştır.

Doğal Antibiyotik Sarımsağın Yararları: tek kelimeyle sarımsak, doğal bir ilaçtır. Uzman ifadesiyle “Sarımsak, insan vücudundaki rahatsızlıkların için panzehiridir. ”

Eski tarihlerden beri bilinen ve kullanılan bir drog'dur. Orta çağda özellikle salgın hastalıklar (Kolera, veba gibi) ile mücadelede kullanılmıştır. 1000 yılı aşkın bir süredir sarımsak adeta ilaç niyetine kullanılmaktır. Milattan 1500 yıl kadar önce, Mısırlı bir doktorun, 22 adet sarımsak reçetesi vardı. Boğaz ağrıları, baş ağrıları ve halsizlik gibi rahatsızlığın tedavisi için sarımsak önerisi veriliyordu. Herodot'a göre Mısırlılar piramitlerin yapımı için çalıştırdıkları işçilere güç vermesi amacıyla her öğünde sarımsak, turp ve soğan yediriyorlardı. II. Dünya savaşı esnasında, Rus askerlerine yaralandıkları zaman yaralarının mikrop kapmasını engellemek için, ezerek yaranın üzerine konulmak üzere sarımsak verilmiştir.

Doğal Sarımsak Antibiyotik Kendiniz Yapabilirsiniz. Sarımsak antibiyotiktir. Bunu çok fazla yemek gerekir. Yarım litre kaynamış ve soğumuş suya, bir baş sarımsak ile yarım limon kabuğu, dilim şeklinde doğranarak bir kabın içine atılır. Kapağı kapatılarak (Alüminyum folyoyla sarıp ışık alması önlenir.) karanlık bir ortamda 4 gün boyunca bekletilir. Sonra açılarak içinden posası alınır. Kışa girerken veya kış aylarında bu doğal olan sarımsak antibiyotiğin yemekten önce bir yemek kaşığı yenilmesi önerilir. Mikrop ve virüslere etkilidir. Yan etkisi yoktur.

Not: Daha fazla su ve ölçüyle yapılabilir. Bu tarif bir kişiliktir.
" } ] }