{ "title": "Sarımsak Alerjisi", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsak-alerjisi-6082.jpg", "date": "19.01.2024 05:35:34", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "Sarımsak alerjisi, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden yemeklerin lezzetine lezzet katan, birçok hastalığa karşı kalkan ve tedavisi için kullanılan bir bitkidir. Fazla ve yanlış tüketildiği zaman her besin gibi sarımsağında zararları vardır. Hemen hemen çoğu gıdalar insan direncine göre alerjik etkiler gösterebilmektedir. Çok farklı etkileri olmasına karşın genellikle; ishal, boğaz ağrısı, mide bulantısı, ciltte kabarıklıklar, kusma, kaşıntı, tansiyon düşmesi gibi alerji sonrası belirtiler oluşabiliyor.

Sarımsak alerjisi taze olarak ve pişmiş olarak yiyen kişilerin vücudunda farklı belirtiler ve reaksiyonlar ortaya çıkarabilir. Bunun için alerjisi olan kişilerin sarımsağın tazesinden, kurusundan ve yemeğinden uzak durması gerekir. Sarımsak alerjisinin belirtileri insan vücudunda hızlı ya da yavaş bir şekilde kendini gösterebilir. Bu alerjik etkiler ise özellikle; baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve kusma gibi bozukluklardır. Halk arasında bilindiği gibi sarımsağın birçok hastalık özellikle kalp ve damar hastalıkları için onarıcı ve antibiyotik etkisi olduğu doğrudur. Ama rahatsızlığı ve sarımsağa alerjisi bulunanların ise faydalarını bilmesine rağmen uzak durması gerekir.

Sarımsak alerjisi olanlar nelere dikkat etmelidir?
" } ] }