{ "title": "Sarımsağın Zararları", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/sarimsagin-zararlari(1).gif", "date": "21.01.2024 17:56:00", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Sarımsağın zararları, genel sağlık açısından çok faydalı bir bitki olan sarımsak aşırı ve yanlış tüketildiği zaman zararı olabiliyor. Kokusunun kişilere verdiği rahatsızlık nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen sarımsak pek çok hastalığın iyileştirme süresini hızlandırıyor. Özellikle kalp sağlığına, damar sertliğine ve kişilerde görülen deri hastalıklarına fayda sağladığı gibi saç ve cilt bakımından da önce gelen bitkiler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Böylesine faydaları olan sarımsak sadece kokusu nedeniyle ikinci planda tutulmaması gerekiyor. Eğer verdiği kokudan dolayı rahatsız oluyor ve lezzeti de hoşunuza gitmiyorsa sarımsak tükettikten sonra sakız veya nane içerikli ürünler kullanabilirsiniz.

Sarımsağın zararları arasında çiğ kullanılması yer alıyor. Sarımsak çiğ tüketildiği zaman kişilerin sağlığını tehdit edebiliyor. İçerisinde bulunan Allisin ismi verilen bu madde sarımsak çiğ tüketildiği zaman ortaya çıkıyor. Bu da kişilerde sağlık sıkıntılarına neden olabiliyor. Ayrıca sarımsağın kötü kokusu da bu maddeden gelmektedir.

Sarımsağın Sağlık İçin Zararları Nelerdir?
Sarımsağın Sağlık İçin Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Nasıl Kullanılmalıdır?

Sarımsak yemeklerin içerisine veya bitki çaylarının içerisine dahil edilip kullanılabilir. Ancak önemli olan sarımsağın çiğ (Ağızda ezilerek) olarak tüketilmemelidir. Çiğ olarak yenilen sarımsak mide hastalıklarına, reflü ve gastrit gibi sorunlara yol açabilir. Eğer böyle hastalıklarınız var ise sarımsak size çok zarar verebilir ve sağlık yönünden kötü etkileyebilir. Sarımsağı iyi bir şekilde ezilip yenilebilir. Bu işlem sarımsağın ağızda çiğnenerek yenilmesinden daha faydalı olmaktadır. Ağza tüm alınıp ağızda ezilen sarımsak kişilerde zararlı etkilere neden olabilir.
" } ] }