{ "title": "Limon Sarımsak Zencefil Kürü", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/limon-sarimsak-zencefil-kuru-1837.jpg", "date": "20.01.2024 22:07:58", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Limon Sarımsak Zencefil Kürü: bu dört doğal malzemenin karışımından meydana gelen bir içecek tıkalı damarlardan kanda bulunan yağ oranına, enfeksiyon oluşumundan soğuk algınlığına kadar birçok sağlık problemlerine iyi geliyor. Üstelik yapılışında bulunması hiç de zor olmayan limon, sarımsak, zencefil ve su gibi malzemeler kullanılıyor. Bu karışım damar tıkanıklığı rahatsızlığının tedavisinde kullanılıyor ve damarda tıkanıklık oluşmasını engelliyor. Ayrıca, kandaki yağ oranının dengelenmesine, yorgunluğa, enfeksiyonlara, soğuk algınlığına ve bağışıklık siteminin güçlendirilmesine, karaciğerin ve karaciğerde bulunan enzimlerin temizlenmesinede yardım ediyor. Bu doğal olan karışım kalpte ve dolaşım sisteminde oluşabilecek ciddi hastalıklara sebep olan serbest radikallerin önlenmesine yardım ediyor.

Limon Sarımsak Zencefil Kürü İçin Gerekli Malzemeleri
Limon Sarımsak Zencefil Kürü: 

Limonları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Sarımsakları temizleyin limon ve zencefil kökü ile blenderden geçirin. Bunları metal bir kaba koyun, üzerine iki litre su ilave ederek kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Karışım tam kaynama noktasına gelmeden önce ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Orta büyüklükte delikli bir süzgeçten geçirin ve cam şişelere koyun. Her gün yemeklerden en az üç saat önce veya aç karnına bir bardak tüketin. Limon, su ve zencefil karışımın pişirilmesi sarımsağın kokusunu etkisiz duruma getirir. Karışımı içmeden önce, her defasında dibe çökmüş olan limonu ve sarımsağı da içebilmek için şişeyi sallayın ve bütün malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Geçmiş olsun.
" } ] }