{ "title": "Kara Sarımsak", "image": "https://www.sarimsak.gen.tr/images/kara-sarimsak-5776.jpg", "date": "20.01.2024 00:40:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kara Sarımsak; Bildiğimiz beyaz sarımsağın işlem görmüş hali olan ve normal sarımsaktan çok daha faydalı olduğu söylenen kara sarımsak, özellikle Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya mutfaklarından oldukça su kullanılır. Kurutulmuş meyve tadına sahip olan kara sarımsak, beyaz sarımsağa göre daha şekerlidir ve tütsülenmiş bir tadı vardır. Kara sarımsak beyaz sarımsak gibi ağız kokusuna sebep olmaz ve içerisinde şekerler, A, B, C vitaminleri, allil sülfür, kükürtlü uçucu yağ bulunur. Kokusunu ve tadını allil sülfürden alan kara sarımsağın içerisindeki yağı oleum allicine olarak adlandırılır ve bu yağın 1 miligramının 15 OE penisilin gücüne denk olması nedeniyle çok değerlidir ve birçok derde devadır.