Saplarını kestiğiniz sarımsakları soyup, yıkadıktan sonra kavanoza doldurun. Sarımsakların aralarına kereviz sapı ve dere otu koymayi ihmal etmeyin. Üzerine hazırladığınız tuzlu, sirkeli ve limon tuzlu olan suyu doldurun. Limon tuzunun suda iyice erimesi gerekiyor. Bunun için dilerseniz su ve tuzu daha önceden ocakta eritin. Soğuduktan sonra sirkesini ilave edip kavanoza sarımsakların üzerine dökün. Her iki şekilde de yapabilirsiniz. Suyun sarımsakların üzerini tamamen kaplamasına dikkat edin. Suyu litre başına 6 çorba kaşığı tuz, yine litre başına bir bardak sirke olacak şekilde hazırlıyoruz. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde iki hafta bu şekilde bekletin. Arada kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Yemeklerinizin yanında, salata süslemelerinde afiyetle kullanıp, yiyebilirsiniz.
Sarımsak turşusu uzun süre muhafaza edilebilir.
Afiyet olsun.