Sarımsak Çayı Tarifi vereceğiz fakat, tarife geçmeden önce sizlere sarımsağın faydalarında bahsetmek istiyoruz. Sarımsak doğal antibiyotik sözünü yıllardan beri işitmektedir. Atalarımızın sarımsakla tedavi yoluna başvurdukları kesindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucu sarımsak hakkında çok sayıda makale ve bilgi paylaşmışlardır.
Günlük yaşamımızda, özellikle mevsim dönüşlerinde ve kış aylarında kendimizde fark ediyoruz ki sarımsak tükettiğimizde daha az hastalanıyor, grip ve buna benzer hastalıkları çabuk atlatıyoruz. Sarımsak sadece gribe ve nezleye karşı koruma kalkanı değildir. Daha birçok hastalığın tedavi sürecinde de vize fayda vermektedir.
Bazı durumlarda ise sarımsağın çiğ tüketilmesi önerilmemektedir. Mide yarası olanlar, solunum yolu rahatsızlıkları bulunanlar, bağırsak yaraları olanlar ve buna benzer hastalıkları olanlara sarımsağın çiğ tüketilmesi önerilmez. Bunun yerine günlük pişirilen yemeklerin içerisine ya da ızgara türü yiyeceklerin yanında pişirilip tüketilebilir. Aynı zamanda tansiyon problemi olanlara önerimiz, doktor tarafından uygun görülmedikçe tüketilmemelidir. Yine pişirilme esnasında sarımsak yanarsa kesinlikle tüketmeyiniz. Her gıdada olduğu gibi sarımsakta da fazla tüketimden kaçınılması gerekmektedir. Uygun tüketim miktarı ise haftada üç veya 4 diştir. Bu ölçünün dışına çıkılması halinde ise başta mide olmak üzere birçok organ olumsuz yönde etkilenebilir.
Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
- Var olan damar hastalıklarının tedavisine desten verir ve damar tıkanmasını önler.
Kalp başta olmak üzere vücudun iç organlarını destekler korur.
- İçerisinde bulunan antibiyotikler nedeni ile açık yaraları iyileştirir ve bu süreçte dış etkenlerden gelebilecek mikroplara kalkan olur.
- Vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen krampları önler.
- Mide içerisinde bulunan olumsuz bakterileri temizler.
- Bağırsakları temizler ve idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.
- Tansiyonu düşürür.
- Verem hastalığının tedavi sürecinde sarımsak önerilmektedir.
- Safra kesesi ve böbreklerde taş oluşumunu önler.
- Cinsen gücü artırma özelliği bulunur.
- Saç dökülmelerini en aza indirir ve saç bakımına büyük faydası bulunmaktadır.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Vücutta bulunan kötü toksinleri dışarı attırır.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Vücuttaki yağları yakar.
- Tok tutar, erken acıkmayı önler.
Sarımsak Çayı Tarifi
Malzemeleri
- 3 veya 4 diş sarımsak
- 4 adet zencefil
- 2 dilim limon
Nasıl Yapılır?
Çayın ön hazırlığı için bir fincan suyu kaynamaya bırakalım. Ayrı bir yerde zencefili rendele yelim ve sarımsakları ezelim. Kaynaması için önceden ocağa koymuş olduğumuz suyun içerisine önce rendelenmiş zencefili koyalım ve bir dakika kaynatalım. Bu sürenin sonunda sarımsağı da ilave edelim ve ocağı kapatalım. Çayı demlenmesi için 5 veya 8 dakika kadar dinlendirelim. Bu sürenin sonunda isteğe göre süzüp içerisine limon sıkarak tüketelim. Bu çayın günlük içim miktarını bir fincan olarak öneriyoruz. Yukarıda belirtmiş olduğumuz rahatsızlıklara sahip olanlar çayı tüketmeden önce doktorunuza danışınız. Sarımsak Çayı içime hazırdır.
Afiyet olsun.
23.01.2024 03:11:04
Sarımsak Çayı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek
Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle